ΟΤΙ ΑΝ ΑΥΤΩ ΔΟΚΕΙ
ΑΡΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ 
 Διακύρηξη
Όραμα
Δράσεις
Αρχές
Αξίες
Στόχος
 Περί της διαπραγμάτευσης των κυβερνητικών
 

 Η αρχή της διαπραγμάτευσης ορίζει πως το ζήτημα ή το προίον που πραγματευόμαστε πρέπει να αποκτήσει αμοιβαία  αποδεκτή αξία. Την γνωρίζουμε και ως παζάρι. Οταν ο πωλητής του αγαθού έχει μια σταθερή τιμή και  τηρεί αυστηρή μη εκπτωτική πολιτική  μηδενός εξαιρουμένου αγοραστου ενώ ταυτόχρονα έχει και το μονοπώλιο του αγαθού πρός ζήτηση τότε το παζάρι για μείωση της τιμής βαίνει παρα πολύ δύσκολο για τον αγοραστή ειδικά όταν αυτός ξεκινάει με επικοινωνιακή καμπάνια για  ραγδαία μείωση της προσφερόμενης τιμής όχι μόνο γιαυτόν αλλά για όλους τους άλλους αγοραστές !. Αυτή είναι και η περίπτωση της αγοράς του καμουφλαρισμένου με πολιτιστικά μνημεία των χωρών γερμανικού μάρκου με το απατηλό όνομα του ευρώ.

Με μόνα όπλα την γεωπολιτική μας θέση που δεν προσέφεραν σε άλλους μνηστήρες με ανταλλάγματα παρά τις διακηρυγμένες τους προθέσεις,  την έξοδο απο την ευρωζώνη και την επιστροφή στην δραχμή που δεν επικαλεστήκανε, την παραπομπή του χρεόυς ως απεχθές και ειδεχθές στα διεθνή δικαστήρια που ουτε υπαινίχθησαν, μπήκαν στο ενεχυροδανειστήριο των Βρυξελλών επικαλούμενοι το δίκαιο και την λογική βασισμένοι σε ευρωπαϊκές αρχές και αξίες που μόνο αυτοί θυμόντουσαν. Αν δεν ήταν Έλληνες θα τους συστήναμε πρίν την διαπραγμάτευση να μελετήσουν τον διάλογο Αθηναίων και Μηλίων αλλά φαίνεται στους ανιστόρητους η ιστορία επαναλαμβάνεται με μία σαδιστική νομοτέλεια. Μέ την  διαπραγματευτική δύναμη εξ`ολοκλήρου στην πλευρά του  πωλητή η ελληνική πλευρά έδωσε ένα αγώνα εξ`αρχής χαμένο. Θυσιάστηκε, και μαζί της για άλλη μια φορά και η αξιοπρέπεια μας. Αυτό που κέρδισε ήταν μια πίστωση χρόνου τεσσάρων μηνών, μια μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και μια γραβάτα! Θα μπορούσε καλλιστα να μην έχει συρθεί στις Βρυξέλλες και απλά να ενημερώσει την Ε.Ε για τα ελάχιστα  ως τετελεσμένα χωρίς να μπεί σε κανένα διαλογο, κρίνοντας πως ουτε και η άλλη πλευρά θα έμπαινε στον κόπο να εγείρει ενστάσεις για τόσο ασήμαντες παρεκτροπές του προηγουμενου μνημονίου. Σε αυτήν την περίπτωση θα έχανε μόνον την γραβάτα...

Ανταυτού ξεκίνησε ανένδοτο χωρίς να θέλει να μοχλεύσει την άλλη πλευρά με καποιο απο τα μέσα πίεσης αφήνοντας όλα τα διαπραγματευτικά χαρτιά της  πίσω στην Αθήνα και αναγνωρίζοντας και το σύνολο του χρεους και την διαθεση αυτό να πληρωθεί στο ακέραιο.Ποιός πωλητής και μάλιστα έχοντας το μονοπώλιο που  γνωρίζει πως ο πελάτης θα τον πληρώσει στο ακέραιο δεν θα επιβάλει τους όρους του;

 Η κυβέρνηση  ζήτησε  απαλλαγή απο το μνημόνιο πηγαίνοντας άοπλη στην διαπραγματευση καθιστώντας την ανισοβαρή. Της δόθηκε μια εξαιρετική ευκαιρία όχι μόνο να κερδίσει τις εντυπώσεις  και να απαλλαγεί όλων των κατηγοριών αλλά κυρίως να επιταχύνει συνειδησιακά τον λαό φέρνοντάς τον προ των ευθυνών του.Η κυβερνητική  στρατηγική της επίκλησης της εταιρικής αλληλεγγύης της σύνεσης και της κατανόησης, του ανθρωπισμού και των ευρωπαϊκών αξιών αντί των μοχλών πίεσης που δεν έβαλε στην βαλίτσα της απέφερε ένα προκλητικό όχι. Ενα όχι που ταπείνωσε μεν την Ελλαδα εξέθεσε δε ηθικά την Γερμανία. Σε αυτό το σημείο η κυβέρνηση δεδομένου πως είχε υποχωρήσει πέραν των κόκκινων γραμμών της, των προεκλογικών δεσμεύσεών της και είχε "καλύψει τα 4/5 της διαδρομής" μπορουσε να επιφυλαχθεί και να θέσει πιά στον λαό το δίλλημα: -"Θα δεχτουμε για την παραμονή μας στην ευρωζώνη  την παραμονή μας σε ένα νεο μνημόνιο;" H κυβέρνηση θα είχε δείξει πως έκανε ότι μπορουσε να διαπραματευτεί εντίμως αφου δεν προκάλεσε αυτή την ρήξη με τους ευερέθιστους Γερμανούς  χρησιμοποιώντας τους μοχλούς πίεσης που έχει  αλλά συνάντησε τοίχο σκληρότητος. Μέσω ενός δημοψηφίσματος θα κατανοούσαν όλοι πως όχι μόνο το μνημόνιο, οι όροι της σύμβασης δηλαδή είναι δεμένο με την δανειακή σύμβαση αλλά και η δανειακή σύμβαση είναι δεμένη με το ευρώ. Πως το πρόβλημά μας δεν είναι το μνημόνιο που είναι η τήρηση και το χρονοδιαγραμμα της δανειακής σύμβασης αλλά το δάνειο καθαυτό σε ευρώ. Θα έπρεπε να κατανοήσει ο λαός πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήγε στις Βρυξέλλες με μια οξύμωρη εντολή να απαλλαγεί απο το μνημόνιο αλλά και να παραμείνει στο ευρώ. Έχοντας ένα 63% ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα των 6.5 εκ νεόπτωχων να επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε χώρο για μανούβρες. Αν ο λαός δεν μπορεί να καταλάβει πως το ευρώ δεν αντιπροσωπεύει αξία δεν είναι δηλαδή αξιόγραφο αλλά χρέος ώς δανεικό νόμισμα δηλαδή χρεόγραφο μπορεί να καταλάβει όμως με ένα δημοψήφισμα πως το μνημόνιο είναι δεμένο με το ευρώ. Πράγματι το ΚΚΕ και η ΧΑ το είχαν σωστά θέσει ορθα απο την αρχή αλλά κανένα απο τα δύο κόμματα δεν έχει ηγεσία και στελέχωση που θα  μπορουσε να εμπνεύσει ασφάλεια και σιγουριά στην μεσαία τάξη. Η παραμονή μας σε ένα νέο μνημόνιο που θα ονομάζεται εφεξής νεα συμφωνία "new deal" θα οδηγήσει τα δύο κρατιστικά κόμματα αμφότερα στο 12%-13%   το μικρό ΕΠΑΜ στην βουλή τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ στο 20% με το ΠΑΣΟΚ φυσικά εκτός βουλής ενώ το ΠΟΤΑΜΙ και οι ΑΝΕΛ με ένα 4% θα παλεύουν να γαντζωθούν στην όποια κυβέρνηση για να μην έχουν την μοίρα του ΛΑΟΣ της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ.

Η ουσία όμως του δημοψηφίσματος θα ήταν να κατανοήσουμε αν θέλουμε παιδιά ή χρωματιστά χαρτάκια! Απο το 2010 οι Έλληνες μειώνονται σε απόλυτους αριθμούς πιά. Ο πληθυσμός μας δεν αντικαθίσταται. Οι γέροι πεθαίνουν και νέοι δεν γεννιούνται. Ήδη πρίν την κρίση  δεν υπήρχαν  οι νέοι εργαζόμενοι να πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία για τους συνταξιούχους γιαυτό και δανειζόμασταν. Αντιστοιχουσε ένας εργαζόμενος για ένα συνταξιούχο. Τώρα οι νέοι είναι άνεργοι ή φευγάτοι στο εξωτερικό. Αυριο απλά δεν θα υπάρχουν. Οι οικογένεις γεννάνε ένα παιδί λιγότερο και νέες οικογένειες δεν μπορουν να δημιουργηθούν ενώ οι εκτρώσεις αυξάνονται ευθέως αναλογα με το χρέος. Εμείς λιγοστεύουμε δημογραφικά και το χρέος αυξανεται και σε σχέση με το ΑΕΠ και σε απόλυτους αριθμούς. Αυτήν την ευκαιρία της υποχρεωτικής πολιτικής ωρίμανσης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την εκμεταλεύτηκε και αυτό ήταν το πραγματικό του ιστορικό σφάλμα. Έχασε την ευκαιρία να οδηγήσει την χώρα έξω απο το ευρώ και να ξεπληρώσει τα χρωματιστά χαρτάκια των Βρυξελλών με δικά μας χρωματιστά χαρτάκια και όχι με τις ζωές των Ελλήνων ζωντανών και αγέννητων. Τώρα που μας ζητάνε το αδιανόητο αυτό που ουτε ο Ξέρξης δεν τόλμησε αρκούμενος  μόνο σε γή και ύδωρ, να αυτογενοκτονηθούμε..

 

   ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΜΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΜΩΝ

  <!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->
<div class="addthis_sharing_toolbox"></div>

 

Νόμοι
Ποινές - Δικαιώματα
Κοινωνική - Οικονομική Πολιτική
Σοφιστική Σχολή
Συνδρομές - Εισφορές


Επιστροφή