ΟΤΙ ΑΝ ΑΥΤΩ ΔΟΚΕΙ
ΑΡΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ 
 Διακύρηξη
Όραμα
Δράσεις
Αρχές
Αξίες
Στόχος
   Η δημοκρατική οικονομική διαχείριση
 

                    

 

Η πρακτική λύση στο Ελληνικό οικονομικό πρόβλημα είναι απλή παρά τις διαφαινόμενες δυσκολίες του πολυπολικού περιβάλλοντος που είναι μόνο φαινομενικό. Σύντομα αλλά διαφωτιστικά λοιπόν για να παραμείνει απλό και χωρίς διάθεση υπεραπλουστεύσεως. Το οικονομικό μας πρόβλημα είναι πολιτικό και είναι πολιτικό γιατί πολιτικοί το διαχειρίστηκαν και αυτοί το έφεραν εκεί που σήμερα είναι. Το πολιτικό μας πρόβλημα είναι ηθικό και είναι ηθικό επειδή οι πολιτικοί διαχειρίστηκαν τα οικονομικά σύμφωνα με το ατομικό ήθος τους. Έκλεψαν, χάρισαν, δια πλέχθηκαν, διάβρωσαν, χρηματίστηκαν, σπατάλησαν, συγκαλύψαν, κορόιδεψαν και δεν έδωσαν λογαριασμό σε κανένα. Με λίγα λόγια έκαναν αυτό που μπορούσαν. Δεν θα μιλήσουμε όμως για το έλλειμα ελληνικής παιδείας αποτέλεσμα της ολιγαρχικής και μοναρχικής πολιτικής δυο χιλιάδων ετών. Θα μιλήσουμε για την πρακτική λύση του προβλήματος που ξεπερνάει τα διαφαινόμενα εμπόδια που θέτονται ένθεν κακείθεν με σειρά προτεραιότητος:

1.Πρόταση μεταρρυθμίσεων στο σύνολο του δημοσίου τομέα με γνώμονα το ΑΕΠ και όχι πελατειακά ή πληθυσμιακά κριτήρια ταμπού και άβατα ώστε να πάρουμε δάνειο άμεσης ανθρωπιστικής βοηθείας.

 2. Στον χρόνο αυτό κατάθεση του διεθνούς πορίσματος για την προέλευση του χρέους στα Διεθνή Ευρωπαϊκά δικαστήρια για την εξέταση του μέρους που είναι ειδεχθές και απεχθές ώστε να διαγραφεί έγκυρα και επισήμως. Αυτό είναι πια απαραίτητο για να μην επαιτούμε έλεος από τους συνεργούς του ούτε να το διαγράψουμε μονομερώς και να επισύρουμε το μένος ισχυρότερων και συνασπισμένων λαών. Παραπομπή στα δικαστήρια όλων των πρωθυπουργών και υπουργών που διαχειρίστηκαν τα οικονομικά, συνεργατών και συγγενών τους που θα ευρεθούν χωρίς πόθεν έσχες (Λίστα Λα Γκαρντ και άλλες) με την συνεργασία των διωκτικών αρχών όλων των χωρών ώστε ο παράνομος πλούτος που τυχόν ευρεθεί να κατασχεθεί από τους πιστωτές με αντάλλαγμα την συνεργασία τους και την απαλλαγή όλων όσων συνεργαστούν στην κατάδοσή τους.

3. Φορολόγηση εχόντων και διαπλεκόμενων : Εφοπλιστών καναλιών, κλήρου.

4. Στρατηγικό σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη με παραμονή στην Ε.Ε για   πολιτικούς και γεωπολιτικούς λόγους.Δημοψήφισμα μετά από δημόσια διαβούλευση για την παραμονή σε ένα μη βιώσιμο δανεικό ευρώ ή μια δύσκολη πορεία στην εθνική δραχμή.

5. Δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό μετά από λαϊκή διαβούλευση σε οικονομικό επίπεδο και όχι ανθρωπιστικό ή πολιτικό.

6. Πολιτική κάθαρση και εκδημοκρατισμός με την επανασύσταση λαϊκών κληρωτών δικαστηρίων για διενέργεια οικονομικού ελέγχου των μελλοντικών διαχειριστών των κοινών σε ετήσια βάση  για έγκριση του έργου τους ή παραπομπή τους σε ανώτατο δικαστήριο επαγγελματιών οικονομικών δικαστών με αρωγή ενόρκων κληρωτών κατά το Αμερικάνικο πρότυπο.

7. Λαϊκά δικαστήρια με κληρωτούς δικαστές για πολιτικές ατασθαλίες λειτουργών πέραν των οικονομικών (αστικές παραβιάσεις κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, αμέλειες κλπ.).

8. Πλήρη και απολυτή διάκριση εξουσιών με απεξάρτηση του δικαστικού μορίου από το νομοθετικό και εκτελεστικό.

 9.Δικαστική αρμοδιότητα για Συνταγματική μεταβολή του πολιτεύματος από κοινοβουλευτικό σε Δημοκρατικό σύμφωνα με το Ελβετικό πρότυπο του Καποδίστρια.

 

 Αποτέλεσμα όλων αυτών θα είναι η ηθική διαπαιδαγώγηση των ιθύνοντων δια του ελέγχου τους και την απόδοσης ευθυνών από την λαϊκή ετυμηγορία καθώς και η αποτροπή από την επανάληψη της Ελληνικής τραγωδίας δια της συστάσεων πολύαρχων και κληρωτών αρχών ταμιών, ελεγκτών, δικαστών. Αυτή η ηθική διαπαιδαγώγηση μέσω του πολιτεύματος θα οδηγήσει την οικονομία μας στον δρόμο της οικονομικής αυτάρκειας, της δικαστικής αυτοτέλειας και της πολιτικής αυτονομίας, με εθνική πια πολιτική και θα δώσει το παράδειγμα για την Ένωση ευρωπαϊκών Εθνών και όχι πληθυσμών κατοίκων.

 

ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΜΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΜΩΝ

  <!-- Go to www.addthis.com/dashboard to customize your tools -->
<div class="addthis_sharing_toolbox"></div>

 

Νόμοι
Ποινές - Δικαιώματα
Κοινωνική - Οικονομική Πολιτική
Σοφιστική Σχολή
Συνδρομές - Εισφορές


Επιστροφή