ΟΤΙ ΑΝ ΑΥΤΩ ΔΟΚΕΙ
ΑΡΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ Διακύρηξη
Όραμα
Δράσεις
Αρχές
Αξίες
Στόχος
 
Ο απολογισμός μας

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Ο σύλλογος Κράτος Δήμων έκλεισε δύο χρόνια πολιτικής παρουσίας προβάλλοντας  την αυθεντική Δημοκρατία στο σήμερα. Ο στόχος μας ήταν και παραμένει να αποδείξουμε όχι μόνο πως η Δημοκρατία είναι το φυσικό μας πολίτευμα αλλά και πως είναι εφικτή η παλινόρθωσή της απο εμάς τους ίδιους όσο λίγοι και αν νοιώθουμε όσο λίγοι και αν νομίζουμε πως είμαστε.

Στα δύο χρόνια αυτά δώσαμε απο τον πίνακα ανακοινώσεων το  πολιτικό στίγμα της Δημοκρατίας, όχι στηριζόμενοι σε αρχαιογνωστικά άρθρα και ιστορικές μελέτες αλλά με τοποθετήσεις και λύσεις στην σημερινή πραγματικότητα δημιουργώντας μια ιδεολογική δεξαμενή σκέψης. Δώσαμε τον μηχανισμό λειτουργίας των Αρχών της Πολιτείας στην Δημοκρατία στα επιμέρους τμήματα της ιστοσελίδας ώστε να γίνει κατανοητό το πλαίσιο λειτουργίας της στο αχανές σημερινό πολιτικό περιβάλλον αλλά και για να είμαστε σαφείς και πρακτικοί στις οργανωτικές επιδιώξεις μας. Αποφύγαμε το καταγγελτικό ύφος της κριτικής της πολιτικής καθημερινότητος, με εξαίρεση τις εκλογές που έχουν την σπουδαιότητα μιας μεγάλης πολιτικής απόφασης, ώστε να μην υποπέσουμε στην παγίδα της αντίδρασης στο σύστημα αλλά στην συγκέντρωση των ενεργειών μας στην οργάνωση των δημοκρατικών Αρχών.  

Παρουσιάσαμε  οργανόγραμμα,  σχέδιο δράσης,  ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους, την εκπαίδευση, τα εργαλεία και τον χώρο ευθύνης των συντελεστών και προτείναμε μια ιστορικά αποδεκτή ευέλικτη στρατηγική σταδιακής ανακατάληψης των εξουσιών απο την ολιγαρχία.

Με μεγάλη ευχαρίστηση είδαμε πώς η επισκεψιμότητα ξεπέρασε  τους 2800 επισκέπτες τον μήνα ενώ στα κοινωνικά δίκτυα http://www.facebook.com/dimokratia έχει περί τους 527 φίλους σε ένα μόλις χρόνο απο όλες τις πολιτικές αφετηρίες. Κατα την διάρκεια της σχεδόν δίμηνης απουσίας μας λόγω της οικονομικής δυσπραγίας ο διαχειριστής Μεγιστίας κάλυψε το κενό με την χρήση του ιστοτόπου http://kratosdimon.blogspot.com με κοινοποίηση προσωπικών άρθρων, μπλόγκ που θα διατηρήσουμε ώστε να κάνουμε χρήση των τεχνικών δυνατοτήτων που δεν παρέχει η ιστοσελίδα μας, όπως ανάρτηση  βίντεο των μελών του συλλόγου, ηχητικών εξαγγελιών, και άμεσου σχολιασμού απο τους αναγνώστες σε κάθε ανάρτηση με στόχο την εγγύτερη σχέση μας.

Θα έχετε διαπιστώσει πώς η Σοφιστική σχολή που παρέχει δωρεάν μαθήματα πολιτικών επιστημών και δημόσιου λόγου και αρχαίων ελληνικών δεν έχει λειτουργήσει καθώς και η εγγραφή μελών.

Ο λόγος είναι πως απο την ιδρυτική διακήρυξη του συλλόγου καθαρά δηλώσαμε πως ο σκοπός μας είναι η οργάνωση της δημοκρατίας σήμερα  και όχι απλά η ιστορική και πολιτική της δικαίωση μεσω του διαφωτισμού που μπορούν να προσφέρουν τα βιβλία, οι ομιλίες και τα άρθρα. Δεδομένου πώς σε δύο καλέσματα μας στην Αρεοπαγίτου μαζί με  συχνές παραινέσεις για επικοινωνία συμμετοχής δεν είχαμε ανταπόκριση  κρίναμε πως για την ώρα το εγχείρημα είναι περιττό και αναπτύξαμε τους συλλλογισμούς και τα αισθήματά μας στα σχετικά άρθρα «κρατάμε γυμνά ονόματα;» και «προς αυτοαποκαλούμενους δημοκράτες».

Η δημοκρατία δεν πουλάει ούτε προϊόντα ή υπηρεσίες, δεν ζητάει χρήματα ή ψήφους για να χαϊδέυει αυτιά και να κολακεύει ιδιώτες, αλλά είναι ένα πολιτικό γυμναστήριο με αρχές κανόνες και αξίες που προσφέρει αγωγή μετατρέποντας τον ιδιώτη σε πολίτη, τον δούλο σε ελεύθερο, ζητήματα που αναπτύξαμε στα πρόσφατα πολύ σημαντικά άρθρα «η αγωγή του πολίτη» και «το πολιτικό γυμναστήριο».

Είστε μόνο εσείς λοιπόν που θα αλλάξετε τον κόσμο, εσείς που ανέκλητα το θέλετε γιατί απλά δεν μπορεί να  έρθει απο κανέναν άλλο. Αρκεί να εργαστούμε μαζί στην οργάνωση του λαού σε Δήμο στο μόνο εφικτό πρόγραμμα που προτείνουμε που δεν απαιτεί κεφάλαια, μέσα ή άλλους πόρους, παρά την θέλησή μας να επενδύσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας και τις καρδιές μας στους Δήμους τις Κυριακές.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας και ευχόμαστε αν το θέλει η Μοίρα να ενώσουμε και τα χέρια μας για τον καλό σκοπό.

Κράτος Δήμων

 

Νόμοι
Ποινές - Δικαιώματα
Κοινωνική - Οικονομική Πολιτική
Σοφιστική Σχολή
Συνδρομές - Εισφορές


Επιστροφή