ΟΤΙ ΑΝ ΑΥΤΩ ΔΟΚΕΙ
ΑΡΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ


Διακύρηξη
Όραμα
Δράσεις
Αρχές
Αξίες
Στόχος

                   νδρες Αθηναίοι

Εσείς που αισθανεσθε τις μορφές του παρελθόντος να σας κοιτούν με λυπημένα χαμόγελα και περιέργεια, που αισθάνεσθε να σας  παρατηρούνε με ελπίδα και προσδοκία χαρήτε!

 Έχετε  χαρούμενη διάθεση γιατί επιλέξατε ελεύθερα να περάσετε σε  θέσεις και έργα που θα προχωρήσουν τις ιδέες σε απτή πραγματικότητα.  Θέσεις που δεν θα είναι ουτε νέες ούτε απραγματοποίητες. Ο στόχος  κοινος, από καιρό γνωστός. Ανάσταση  της Ενθεης Δημοκρατίας στην χώρα της!

 Σήμερα είσαστε μερικές εκατοντάδες. Μην πτοήσθε.Αυτό δεν σημαίνει πως η Τύχη και οι Συμπανικοί Νόμοι θα καθορίσουν μόνοι τους αριθμούς των στοίχων σας.

Όχι πολύ μακριά στον χρόνο κανένας απο εσάς δεν θα είναι εδώ γιατί ο Χρόνος θα σας πάρει μαζί του. Θυμηθήτε όμως πως αντίθετα από τους απογόνους σας που είναι προϊόν βιολογικής αναπαραγωγής  οι ιδέες που εμφορείτε είναι καρπός έργου μετάδοσης και  στο κοινωνικο σύνολο και στον κύκλο του χρόνου. Οι ιδέες έχουν πίσω τους φυσικούς φορείς, που όταν εκλείψουν θα μείνουν σην μνήμη, μικρές φυσαλίδες στον ωκεανό του χρόνου. Προσέξτε το αυτό. Μένει λοιπόν στην Τύχη πάλι, κάποιοι  να τις επαναφέρουν και αναπόφευκτα να τις πάρουν μαζί  στο βιολογικό χαμό τους.

Αυτό που χρειάζονται οι ιδέες σας για να επιζήσουν είναι οργανωτικά σχήματα, στέρεους πειθαρχημένους θεσμούς πάνω από   φυσικά πρόσωπα και  παροδικά εγώ. Δεν είναι θολή  ευτυχώς η μορφή και η σύστασή τους. Ξέρετε καλά τι θέλετε να ζήσετε.

Θέλετε αρχές κληρωτές ανακλητές πολυπρόσωπες, άρχοντες ελεγκτές και ελεγχόμενους. Θέλετε θεσμοθέτες γραμματείς και ταμεία, βουλή με επιτροπές, ετήσιους Ιεροποιούς, αθλοθέτες. Τά θέλετε όλα, γιατί όλα δικα σας είναι.

 Για να γίνουν αυτά χρειάζεται να προχωρήσετε στην ίδρυση Δήμου. Κοινότητα ένθεων Πολιτών με στόχο την πλήρωση της και την διαιώνισή της από τα παιδιά σας.

Αν τώρα δεν έχετε τους πόρους θυμηθήτε πως η ιδέα του τέλους  προηγείται μιας πραγματικής αρχής. Με απλά λόγια με αυτά που έχετε θα ξεκινήσετε. Με τις ιδέες τις αρχές σας που οφείλετε να φέρετε στην πράξη.

 Καλώ σήμερα την ενεργοποίηση των θεσμικών ρόλων των 10 Φυλοβασιλέων του αρχικού πυρήνα της Κοινότητας.

 

 

 

 

Εφιάλτης του Σοφωνίδου

 

 

 
Νόμοι
Ποινές - Δικαιώματα
Κοινωνική - Οικονομική Πολιτική
Σοφιστική Σχολή
Συνδρομές - Εισφορές


Επιστροφή